آمازون وب سرویس (AWS)


آمازون وب‌ سرویس، از مهم‌ترین نوآوری‌های شرکت آمازون است، AWS یک محیط جهت استقرار اپلیکیشن‌های مختلف در فضای ابری شرکت آمازون است.
هدف این سرویس، توسعه‌ی رایانش ابری است. امروزه، رایانش ابری، نیازی اساسی برای کسب‌وکارهای منعطف، مقرون‌ به‌ صرفه و خواهان فضای ذخیره‌سازی متغیر (on-demand storage) است. آمازون وب سرویس، با توجه به نیاز مشتری، سطح دسترسی متفاوتی به اطلاعات و دیتابیس‌ها برای او فراهم می‌کند. این نوع از خدمات رایانش ابری با نام مدل‌های استقرار سرویس (service deployment models) شناخته می‌شوند.

طبق خبرهای قرار گرفته در اینترنت شرکت آمازون ببرای راه اندازی AWS در آسیا در هند مبلغ 2.8 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است .

سرمایه‌گذاری ۲.۸ میلیارد دلاری آمازون در هند برای تاسیس AWS منطقه آسیا

انواع خدمات رایانش ابری (Cloud Computing) 

سه نوع عمده‌ی سرویس‌های رایانش ابری عبارتند از:

۱-زیرساخت به عنوان سرویس (Infrastructure-as-a-Service یا IaaS)، اولین نوع رایانش ابری است که کاربران را قادر می‌سازد از طریق اینترنت به فضای ذخیره‌سازی ابری دسترسی داشته باشند. IaaS به کاربران این امکان را می‌دهد تا به صورت مجزا، شبکه‌ها، ماشین‌ها، فضاهای ذخیره‌سازی و سرورهای مجازی خود را تنظیم و مدیریت کنند.

۲-نوع دیگر رایانش ابری، پلتفرم به عنوان سرویس (Platform-as-a-Service یا PaaS) نام دارد. این نوع سرویس، توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد با استفاده از سرورهای اینترنتی، اپلیکیشن‌های موبایلی یا مبتنی بر وب بسازند.

۳-نوع سوم رایانش ابری، نرم‌افزار به عنوان سرویس (Software-as-a-Service یا SaaS) نام دارد. در این روش، کاربران می‌توانند با استفاده از حافظه‌های ابری (cloud storage)، به اپلیکیشن واحدی دسترسی داشته باشند.

۱-سرویس ماشین مجازی آمازون (EC2)

۲-سیستم ذخیره‌سازی آمازون (S3)

برخی از سرویس‌های مهم AWS عبارتند از:

  • Amazon Cloud Front
  • Amazon Elastic Compute Cloud یا EC2
  • Amazon Relational Database Service یا Amazon RDS
  • Amazon Simple Notification Service یا Amazon SNS
  • Amazon Simple Queue Service یا Amazon SQS
  • Amazon Simple Storage Service یا Amazon S3
  • Amazon SimpleDB
  • Amazon Virtual Private Cloud یا Amazon VPC

آمازون وب سرویس، خدمات شگفت انگیزی به کاربران خود ارائه می‌دهد! این خدمات شامل پردازش، سرور، شبکه، امنیت، فضای ذخیره‌سازی، ایمیل، توسعه اپلیکیشن موبایل و … ، همگی از راه دور می‌شود. در ادامه به شکل دقیق‌تر این خدمات را بررسی می‌کنیم.

ذخیره‌سازی در AWS چیست؟

آمازون خدمات ذخیره‌سازی خود را با نام خدمات ذخیره‌سازی آسان آمازون (Amazon Simple Storage Service یا Amazon S3) ارائه می‌کند. آمازون S3 در واقع یک فضای ذخیره‌سازی مقیاس‌پذیر در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. استفاده‌کنندگان این سرویس می‌توانند تا حجم ۵ گیگابایت از داده‌های خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنند. این داده‌ها و پرونده‌ها، در سطل‌های خاصی (S3 buckets) ذخیره‌سازی و سازمان‌دهی می‌شوند. علاوه بر این، AWS، سرویس‌های دیگری برای ذخیره‌سازی بلند مدت داده‌ها ارائه کرده است. این سرویس‌ها، Amazon Glacier و Amazon Elastic Block Store نام دارند.

یخچال آمازون (Amazon Glacier)

این سرویس آمازون، خدمتی کم هزینه برای ذخیره‌سازی طولانی‌مدت داده‌هاست. کاربران با پرداخت هزینه‌ی اندکی، داده‌هایی که به ندرت به آن‌ها نیاز دارند را در یک فضای ابری ذخیره می‌کنند. استفاده از این سرویس، یکی از بهترین راه‌ها برای صرفه‌جویی در هزینه‌های ناشی از فضاهای ذخیره‌سازی ابری است.

بلوک منعطف آمازون (Amazon Elastic Block Store)

این سرویس‌ هم یکی دیگر از سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری آمازون است. Amazon Elastic Block Store کاربران را قادر می‌کند به داده‌های خود به طور مداوم دسترسی داشته باشند؛ حتی زمانی که EC2 خاموش شود! EC2 یا Elastic Compute Cloud در ادامه توضیح داده می‌شود.

وب سرویس آمازون / amazon web service

ابر رایانشی منعطف آمازون (Amazon Elastic Compute Cloud یا EC2)

EC2، یک سرور مجازی مبتنی بر وب است که کسب‌وکارها را قادر می‌سازد، برنامه‌های خود را بر روی آن اجرا کنند. این سرورها به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا از قدرت پردازشی سرورهای AWS در سراسر جهان استفاده کنند.

مدیریت پایگاه داده در AWS چیست؟

سرویس AWS برای مدیریت پایگاه‌های داده، Amazon Relational Database یا RDS  نام دارد. RDS با طیف گسترده‌ای از موتورهای پایگاه‌های داده سازگار است. این موضوع سبب می‌شود، کاربران بتوانند داده‌های خود را بازیابی کنند یا از آن، بکاپ بگیرند.

مهاجرت داده‌ها (data migration)

وب سرویس آمازون امکان مهاجرت داده‌‌ها، برنامه‌ها، سرورها و دیتابیس‌ها را در ابر عمومی AWS در اختیار کاربران قرار داده‌ است. کاربران با کمک مرکز مهاجرت وب سرویس آمازون (AWS Migration Hub) می‌توانند داده‌های خود را به فضای ابری انتقال دهند. آمازون سرویس دیگری نیز با نام AWS Snowball برای مهاجرت داده‌ها، فراهم کرده است.

شبکه‌سازی

با استفاده از ابر مجازی و خصوصی آمازون (Amazon Virtual Private Cloud یا VPC)، کاربران می‌توانند قسمتی از ابر AWS را به طور کامل تحت کنترل خود قرار دهند. علاوه بر این، وب سرویس آمازون ابزارهایی را برای ایجاد تعادل در ترافیک شبکه ارائه می‌دهد.

ابزارهای تنظیم و مدیریت ابر

وب سرویس آمازون، ابزارهایی مانند AWS Config و AWS Config Rules را برای پیکربندی منابع ابری، در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. یکی دیگر از ابزارهای مهم برای این کار AWS Trusted Advisor نام دارد. کاربران با استفاده از این ابزار می‌توانند، بهترین روش‌ها برای پیکربندی منابع ابری را به شکل بهینه و بر اساس هزینه‌ها، مسائل امنیتی، حساسیت به خطا و عملکرد انتخاب کنند.

امنیت آمازون وب سرویس 

امنیت دسترسی به منابع ابری AWS با استفاده از سرویس‌های هویت (AWS Identity) و مدیریت دسترسی (Access Management یا IAM) تامین می‌شود. علاوه بر این وب سرویس آمازون کاربران خود را قادر می‌سازد، سیاست‌های دسترسی جداگانه‌ و اختصاصی برای اکانت‌های مختلف تعریف کنند. AWS مراکز داده‌ی مختلفی در سراسر جهان دارد و قول داده است امنیت کاربران خود را تامین کند.

سرویس پیام‌رسانی آمازون وب سرویس

AWS، خدمات پیام‌رسانی گسترده‌ای ارائه می‌دهد. این خدمات عبارتند از:

  • Amazon Simple Queue Service یا SQS
  • سرویس نوتیفیکیشن آمازون (Amazon Simple Notification Service یا SNS)
  • سرویس ایمیلی آمازون (Amazon Simple Email Service یا SES)

SQS یک سرویس قدرتمند و قابل اعتماد پیام‌رسانی است. با استفاده از این سرویس می‌توان اقدام به ارسال، دریافت و ذخیره‌سازی پیام‌ها کرد. SNS سرویسی منعطف و سریع برای ارسال پوش نوتیفیکیشن است. SES هم یک سرویس ایمیلی قدرتمند و پربازده است.

وب سرویس آمازون / amazon web service

سایر خدمات و محصولات آمازون

در سال‌های اخیر، آمازون با توسعه‌ی سرویس‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مختلفی، حضور قدرتمند خود را در این زمینه تثبیت کرده است. برخی از این سرویس‌ها عبارتند از:

  • AWS Rekognition برای افزودن تحلیل‌های بصری به برنامه‌ها
  • Amazon Lex برای ساخت رابط‌های گفت‌وگو محور بر پایه‌ی متن و صوت
  • Amazon EMR برای کلان داده
  • Amazon Chime برای افزایش بهره‌وری ملاقات‌های آنلاین
  • Amazon Alexa برای تسهیل انجام کارهای روزمره
  • Amazon Connect برای مراکز تماس ابری
  • Amazon Smart Drone یا پهپاد هوشمند آمازون

رقیب AWS (Amazon web services) ماکروسافت آژور است که بسیاری از شرکت ها از این سرویس ماکروسافت استفاده می کنند.

برای مشاهده آموزش های این سیستم می توانید به سایت زیر مراجعه نمایید

منبع: MEDIUM

Virtualizationاخبار

AWSآمازونهوش مصنوعیوب سرویس آمازون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *