با سلام خدمت شما همراهان همیشگی
در این مقاله قصد داریم آموزش نصب Esxi 6.5 به همراه نحوه انجام تنظیمات شبکه و اتصال به سرور Esxi مان را در محیط Lab مورد بررسی قرار دهیم. قبل از اینکه وارد مراحل نصب و راه اندازی WMware Esxi 6.5 شویم، بهتر است موارد مورد نیاز برای نصب را با هم بررسی کنیم.
تجهیزات مورد استفاده در این سناریو :
- در ابتدا شما نیاز به یک سرور با سخت افزاری هستید که توسط شرکت VMware ساپورت میشود. شما میتوانید از HCG سایت خود VMware استفاده کنید.
- دانلود کردن فایل ISO نصب Esxi 6.5 که بسته به نوع برند سروری که استفاده میکنید متفاوت میباشد. به طور مثال اگر از سرور های HP استفاده میکنید میبایست ISO Customized شده شرکت HP را دانلود کنید، همچنین برند های دیگر مثل سرور های Cisco و Dell EMC …… هر کدام به صورت جداگانه ISO آنها را دانلود کنید.
- مهمترین بخش، محل نصب سیستم عامل Esxi میباشد، که شما میتوانید آنرا بر روی USB, SD Card, Local Hard, Storage Array یا یک LUN که میتواند ISCSI, FC, FCOE باشد، نصب کنید. نکته مهم در اینجا استفاده از Raid مناسب میباشد که پیشنهاد میشود از Raid 1 بدلیل Performance بالا و تحمل خطاها استفاده کنید.
- سرور ها بسته به نوع برند حداقل 2 یا 4 تا کارت شبکه دارند اما در بعضی سناریوها یا در سازمان های کوچک که به هر دلیلی قصد استفاده از سرور های HP و غیره را ندارند، Esxi را بر روی یک کیس قوی نصب میکنند، میبایست حداقل دو عدد کارت شبکه که یکی برای Management و دیگری VM Traffic میباشد را بر روی سرور خود داشته باشند.
بعد از اجرای موارد ذکر شده در بالا اکنون آماده نصب WMware ESXI میباشیم. برای نصب Esxi، اولین گام تنظیمات مربوط به Bios سرور برای بوت شدن از CD یا دیگر مدیای bootable شما میباشد که بعد از بوت شدن سرور از طریق فایل ایزوی Esxi شما با صفحه زیر مواجه خواهید شد. بر روی گزینه اول به جهت لود فایل های نصبی و شروع نصب کلیک کنید.
بعد از اتمام لود شدن فایل های نصبی مربوط به Esxi وارد صفحه بعد میشوید که به شما میگوید، بررسی کنید که سرور شما (منظور سخت افزار سرور شما در HCL میباشد) با این ورژن Esxi که شما قصد دارید نصب کنید Compatible است یا خیر. چونکه ما در محیط لابراتور از VMware Workstation استفاده میکنیم و همه چی مجازی بوده پس قطعا مشکلی نخواهیم داشت اما در محیط های عملیاتی حتما قبل از نصب این مورد بررسی شود، و سپس Enter را فشار دهید.
جهت وارد شدن به مرحله بعدی نصب ESXI 6.5، کلید F11 را فشار دهید.
بعد از چک کردن تمام سخت افزار های موجود در سرور، به شما لیست دیسک های که روی سرور شما نصب میباشد را نمایش میدهد که در بخش جداسازی سازی، بخش اول Local که محل نشان دادن هارد های لوکال سرور مثل SD Card و حتی USB disk ها بوده و در بخش Remote دیسک های را نشان میدهد که از طریق ISCSi, FC, FCOE در اختیار این سرور قرار گرفته است. (منظور تمام LUN هایی میباشد که برای این سرور در Storage Array ها Provision شده است). من چون یک عدد دیسک با فضای 40 گیگابایت دارم را انتخاب کرده و روی Enter کلیک میکنم.
در این بخش زبان کیبورد خودم را انتخاب کنید.
سپس در این قسمت یک پسورد برای یوزر Root سرور Esxi وارد کنید.
و در مرحله اخر کلید F11 را زده تا نصب سرور Esxi شروع شود.
بعد از اتمام نصب از شما درخواست میشود که Media ی که برای نصب Esxi استفاده کرده اید را خارج کنید. در صورتی که از CD/DVD استفاده میکنید، ESXI درایو شما را به صورت اتوماتیک Eject میکند اما اگر از USB استفاده میکنید حتما USB را خارج کرده، سپس سرور را به جهت ادامه و اتمام مراحل نصب reboot کنید.
بعد از نصب، صفحه زیر که به اختصار DCUI نام دارد نشان داده میشود که میتوانید تنظیمات پایه ای را که در بخش بعدی این کار انجام خواهیم داد را مشاهده کرد.
کلید F2 در تصویر بالا را فشار داده و در قسمت پسورد، رمز عبوری را که در حین نصب برای یوزر Root ست کرده بودید را وارد کنید، سپس Enter را به جهت لاگین کردن به سرور ESXI مان فشار دهید.
بعد از لاگین کردن وارد بخش Configure Management Network شده تا تنظیمات مربوط به شبکه IP را انجام دهیم.
اولین گزینه Network Adaptors میباشد که تمام NIC این سرور رو به شما نمایش میدهد. همانطور که مشاهده میکنید من یک عدد کارت شبکه دارم.
برای تنظیمات شبکه IPV4 وارد IPV4 configuration میشویم.
و یک IP Static/Public بر روی کارت شبکه این سرور تنظیم میکنیم. این ip آدرس در اصل برای مدیریت Esxi استفاده خواهیم کرد.
من چون از IPV6 استفاده نمیکنم پس آنرا Disable میکنم.
در قسمت IP آدرس، DNS سرور ها و همچنین Host Name برای سرور که باید حتما در DNS Server خودتون یک رکورد A ایجاد کرده باشید را تنظیم میکنیم.
و در آخر برای ذخیره سازی تنظیمات دکمه “ESC” و در اخر “Y” را فشار دهید.
بعد از تنظیمات ip آدرس شما میتوانید به سرور Esxi تان وصل شده و برای این کار کافیست که ip سرور را در یک مرورگر وارد کنید سپس در صفحه لاگین برای شما نمایش داده میشود که میتوانید با نام کاربری Root و رمز عبوری که در مراحل نصب وارد کردید به سرور لاگین کنید.
امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید. تا آموزش بعدی در netsrv.ir …